Amir Hadžić "Eh ovako, prošlo je tačno mjesec dana otkako mi je neko probao zapalit porodicu. Pošto policija još uvijek ništa nije uradila, okrećemo ploču. Ićemo redom. "

 

Te na kraju, ako i ovo ne pripomogne, onda će policija možda imat tri-četiri leša u Doboj Istoku, pa će možda počet radit svoj poso. Čujemo se za 7 dana. - Rekao je Amir Hadzić


Eh ovako, prošlo je tačno mjesec dana otkako mi je neko probao zapalit porodicu. Pošto policija još uvijek ništa nije uradila, okrećemo ploču. Ićemo redom.
- Za 7 dana biće objavljeno ime i prezime, kao i slika vozača
- 7 dana kasnije, biće objavljeno ime i prezime, te slika suvozača
- Za još sedam dana, biće objavljena imena i prezimena inspektora koji su vršili uviđaj i uzimali izjave
- Nakon još jedne sedmice, ako se ne dogodi ništa, slijedi ime i prezime, kao i slika tužioca koji vodi istragu
- Te na kraju, ako i ovo ne pripomogne, onda će policija možda imat tri-četiri leša u Doboj Istoku, pa će možda počet radit svoj poso. Čujemo se za 7 dana.

Rekao je amir na svom Facebook postu.



Naime Amiru Hadziću su prije mjesec dana pokusali uciniti ubistvo četvero*člane porodice molotovljenim koktelom.

VIDEO POKUSAJA UBISTVA

Amir je to sprijecio, pomocu svojih nadzornih kamera i alarmnog sistema je uocio kako se auto parkira u njegov sokak i kako jedna maskirana osoba ulazi u njegovo dvoriste sa molotovljenim koktelom. Amir je uspio da spriječi taj pokusaj ubistva.


Amir Hadžić je bosanskohercegovački gejmer, jutjuber i vloger čiji „Ju Tjub“ („You Tube“) kanal u avgustu 2021. godine broji više od 394 hiljada pretplatnika. 



Rođen je 9. maja 1994. godine Tuzli. Sa suprugom i ćerkom živi u mestu Brijesnica Mala, nedaleko od rodnog grada. 

Pre nego što je počeo da se bavi samo snimanjem klipova za „Ju Tjub“ Amir je radio razne poslove. Do prekretnice je došlo nakon „Balkan Tube Fest-a“ u Beogradu kada je dobio svoj prvi marketinški ugovor. 

Svakodnevno zabavnim skečevima oduševljava svoje gledaoce, a neretko se dotiče i ozbiljnih tema, poput ekonomije, obrazovanja, zdravstva i svega ostalog što opterećuje „običnog“ čoveka koji živi i radi u Bosni i Hercegovini. Povremeno mu u klipovima „gostuje“ supruga, te na zanimljiv način predstavljaju svakodnevnicu sa kojom se može poistovetiti većina njihovih gledalaca. 



U junu 2017. godine je pokrenuo i kanal „Wiisstta“ na kome uglavnom objavljuje videe u kojima igra igrice „GTA“ i „PUBG“. I ovaj kanal u novembru 2019. godine ima više od 117 hiljada pretplatnika. 2017. godine je proglašen za najuticajniju osobu na internetu u BiH. Sarađivao je i sarađuje s oko stotinu različitih sponzora, poput „Asusa“, „HP-a“ „Samsunga“, „Boostera“, te brojnih kompanija koje se bave proizvodnjom ili prodajom računara i komponenata za računare.



Primjedbe