Presuda: Johnny Depp dobio je tužbu za klevetu protiv Amber Heard !!

 Johnny Depp je u srijedu dobio svoju bombašku tužbu za klevetu protiv Amber Heard, a porota iz Virginije dodijelila mu je više od 10 milijuna dolara u zaključku da je njegova bivša supruga narušila njegov ugled i naštetila njegovoj karijeri svojim tvrdnjama o obiteljskom zlostavljanju.


Sedam porotnika Fairfaxa presudilo je u Deppovu korist o sve tri njegove tvrdnje vezane uz članak Washington Posta koji je Heard napisao o tome da je nakon razlaza para postao "javna osoba koja predstavlja obiteljsko zlostavljanje".

Presuda, koja je došla nakon nekih 13 sati vijećanja, završila je šestotjedno suđenje ispunjeno optužbama o zlostavljanju s obje strane, senzacionalnim tvrdnjama i krvavim detaljima - uključujući tučnjavu koja je završila tako što je Depp izgubio dio prsta i optužbama Hearda ili nje prijatelji obavili nuždu u krevetu para.

Dok se čitala odluka vijeća, Heard je izgledala tmurno i gledala dolje, odjevena u crnu haljinu i zlatnu ogrlicu.

“Razočaranje koje osjećam danas je nemoguće opisati”, rekla je u izjavi. “Slomljena sam što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nerazmjernoj moći, utjecaju i utjecaju mog bivšeg muža.”

Ipak, u onome što bi zvijezdi “Aquamana” mogla biti hladna utjeha, porota je utvrdila da je Heard klevetao jedan od Deppovih odvjetnika, koji ju je optužio za planiranje razrađene prijevare. Dobila je 2 milijuna dolara odštete u sklopu svoje protutužbe.

Odvjetnici Camille Vasquez (desno) i Ben Chew (lijevo), koji su zastupali Deppa, govore ispred zgrade suda nakon presude.

Glumica Amber Heard grli svog odvjetnika Benjamina Rottenborna nakon što je porota donijela podijeljenu presudu.

U međuvremenu, porotnici su zvijezdi "Pirata s Kariba" dodijelili 10 milijuna dolara nadoknade štete i 5 milijuna dolara kaznene štete. No, budući da zakon Virginije ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara, Depp bi mogao dobiti ukupno 10,35 milijuna dolara ako se šteta ne smanji nakon žalbe.

Glumac, koji je bio u Velikoj Britaniji kada je presuda donesena, rekao je u izjavi: "Porota mi je vratila život."

"Nadam se da će moja potraga da se istina kaže pomogla drugima, muškarcima ili ženama, koji su se našli u mojoj situaciji, i da oni koji ih podržavaju nikada ne odustanu", rekao je.

Depp, 58, tužio je Heard (36) za 50 milijuna dolara zbog njezina eseja iz 2018. u kojem je pisala o suočavanju s "bijesom naše kulture" zbog toga što je govorila protiv moćnog čovjeka - upozorenje koje je naizgled postalo dalekovidnije s odlukom žirija.

Trenutak kada sudija izgovara Deppov-u pobjedu tužbe.

Heard grli svoju odvjetnicu Elaine Bredehoft; Heard je presudu nazvao "neuspehom" za druge žene.

Depp pokazuje obožavateljima dok dolazi ispred terena 5. svibnja.


Članak ga nikada nije spominjao po imenu, ali su njegovi odvjetnici tvrdili da ga svejedno kleveta jer je to bila jasna referenca na Heardove tvrdnje o zlostavljanju u vrijeme njihova razvoda 2016. godine.

Heard je rekao da će presuda u konačnici povrijediti druge žene.

“It sets back the clock to a time when a woman who spoke up and spoke out could be publicly shamed and humiliated,” she said. “It sets back the idea that violence against women is to be taken seriously.

“Žao sam što sam izgubio ovaj slučaj. Ali još sam tužniji što sam, čini se, izgubio pravo za koje sam mislio da imam kao Amerikanac – da govorim slobodno i otvoreno.”

Amber Heard napušta sudnicu okruga Fairfax 1. lipnja nakon presude.

Odvjetnica Johnnyja Deppa Camille Vasquez stiže u zgradu okružnog suda Fairfax 1. lipnja.


Odmjeravajući Heardovu protutužbu od 100 milijuna dolara protiv Deppa, porota je razmotrila tri izjave glumčevog odvjetnika Adama Waldmana, koji je njezine navode nazvao prijevarom. 

Otkrili su da ju je Waldman oklevetao kada je tvrdio da su Heard i njezini prijatelji "prolili malo vina i pokvarili mjesto, razjasnili svoje priče" kada je policija odgovorila na poziv za uzbunu u kući u stanu para 2016. godine.

Heard je podnijela zahtjev za privremenu zabranu prilaska glumcu nakon incidenta u svibnju 2016., nakon manje od dvije godine braka, dok je podnijela zahtjev za razvod od suda u Los Angelesu. 

Depp je potom dvije godine kasnije tužio The Sun u Velikoj Britaniji zbog članka koji ga je nazvao "prebijačem žena", ali je taj slučaj izgubio 2020. nakon što je sud utvrdio da je tvrdnja "u osnovi istinita".

Odvjetnici Johnnyja Deppa Benjamin Chew i Camille Vasquez razgovarali su s medijima nakon što je porota objavila podijeljene presude u korist Johnnyja Deppa i njegove bivše supruge Amber Heard.


Tijekom suđenja u Virginiji, glumčevi odvjetnici su se potrudili dokazati da je Depp, a ne Heard, žrtva obiteljskog zlostavljanja.

Deppov tim je također pozvao mnoštvo svjedoka kako bi razgovarali o reputacijskoj šteti koju je pretrpio kao rezultat Heardovog eseja, uključujući i jednog koji je rekao da je glumac "otkazan" i da više nije poželjan za obitelji prijateljske tvrtke poput Disneyja.

Na početku svog svjedočenja, Depp je rekao poroti da je podnio tužbu protiv glumice zbog klevete kako bi "očistio svoje ime".

"Moj cilj je istina", rekao je 19. travnja . “Jednog dana si Pepeljuga, a onda si za nula i šest sekundi Quasimodo. Nisam to zaslužila, a ni moja djeca.”

Heard je u međuvremenu ispričala mučne trenutke u kojima ju je nadaleko omiljena zvijezda navodno napala, uključujući jednom kada ju je seksualno napao bocom pića . 

Njezin tim napravio je mnoštvo fotografija glumičinih modrica i ozljeda od navodnih tučnjava s Deppom.

Ali on je više puta odbacio optužbe, a njegov tim je tvrdio da su modrice lažne, naslikane i digitalno manipulirane.

“Never did I myself reach the point of striking Ms. Heard in any way nor have I ever struck any woman in my life,” he insisted.

Suđenje je bilo prepuno slavnih imena - s ranim popisom svjedoka uključujući Teslinog milijardera Elona Muska i glumca Jamesa Franca. Nijedan muškarac nije završio svjedočenje.

Prije svega, žiri je saslušao dvije Deppove poznate bivše, Ellen Barkin i Kate Moss.

Barkina je nazvao Heardov tim i posvjedočio je da je Depp bio "ljubomoran" muškarac koji je cijelo vrijeme pio i jednom bacio bocu vina u njezinom smjeru .

Moss je u međuvremenu svjedočio u Deppovo ime putem videa iz Engleske, rekavši poroti: "Nikad me nije gurnuo, šutnuo ili bacio niz stepenice."

Depp je tužio Heard za 50 milijuna dolara zbog njenog eseja iz Washington Posta iz 2018.

Ipak, suđenje je istaknulo Deppovu tamnu stranu, posebice u SMS porukama koje je slao o Heardu.

“Nadajmo se da se truli leš raspada u jebenom prtljažniku honde civic”, napisao je 2016.

U jednom predosjećajnom tekstu, Depp je rekao da Heard "moli za totalno globalno poniženje", dodajući: "Dobit će to."

Svaki dan suđenja, gomile njegovih obožavatelja krcale su galeriju sudnice, a sjedala su postala toliko tražena, ljudi su se redali u 1 ujutro kako bi imali priliku vidjeti Deppa u tijelu.

Poklonici su letjeli iz cijelog svijeta, rekavši za The Post da troše desetke tisuća dolara kako bi podržali čovjeka za kojeg su vjerovali da je nevin.

Na tribini, Heard je detaljno opisao žestoko uznemiravanje Deppovih obožavatelja, rekavši da joj ljudi prijete da će je ubiti i staviti njezinu kćer "u mikrovalnu".

"Johnny... obećao mi je da će me natjerati da mislim na njega svaki dan dok ga živim, ako ga ikada ostavim", rekla je gledajući porotu.

“Sada pred kamerama u ovoj sobi”, rekla je, “svaki dan moram proživljavati traumu.”

Izvor blizak Heardu rekao je da se planira žaliti na odluku, iako njezini odvjetnici nisu dali nikakve javne izjave u tom smislu.

Nejasno je što je sljedeće za Deppa, ali se presuda smatra opravdanjem za njega, što bi vjerojatno otvorilo put za povratak na velika platna.

"Od samog početka, cilj pokretanja ovog slučaja bio je otkriti istinu, bez obzira na ishod", rekao je Depp u svojoj izjavi. “Govoriti istinu bilo je nešto što sam dugovala svojoj djeci i svima onima koji su mi ostali nepokolebljivi. Osjećam se mirno znajući da sam to konačno postigao.”


Heard je izgubila u sudskoj bitci koja je trajala više od mjesec dana s bivšim suprugom Deppom.




Primjedbe